Väggaelever vinnare bland unga forskare!

Utställningen Unga Forskare är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. På prisutdelningen den av den nationella finalen den 26 mars utsågs Sveriges Unga Forskningslandslag samt  vinnare i ytterligare tio stipendiekategorier.

Väggaeleverna  Linnea Sevestedt och Johanna Lindstén  vann med sitt projekt ”Mikroplast i våra vatten” det prestigefyllda Tekniska Museets Vänners teknikpris för innovation och samhällsnytta. Ett stort grattis till dem!

Unga Forskare är Sveriges största ideella ungdomsorganisation med syfte att ge unga mellan 6 och 25 år förutsättningar att utveckla sitt intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Förbundet, som grundades 1977, består av 40 medlemsföreningar som organiserar 4 300 medlemmar. Unga Forskare driver ett stort antal nationella verksamheter som samlar, belyser och uppmuntrar unga i Sverige med intresse för forskning och utforskning inom naturvetenskap, teknik och matematik. Läs mer på www.ungaforskare.se