Ekonomi

Ekonomiprogrammet är för dig som vill ha en bred utbildning med stora möjligheter. Fokus ligger på att utveckla dig kunskapsmässigt och personligt. Du blir självständig, bra på att samarbeta och får självförtroende.

Utbildningen har både bredd och djup. Du blir allmänbildad samtidigt som du kan fördjupa dig i ­sådant som du är intresserad av. ­Ekonomi och juridik berör alla. ­Företag, ­samhälle och människor är dessutom roliga och utvecklande ­områden att studera.

På ekonomiprogrammet på ­Vägga är det du som själv sätter ihop din utbildning. Vi har både inriktning ­ekonomi och juridik. Första året får alla prova på såväl ­ekonomi som juridik. I tvåan och trean ­bestämmer du vilket område som du vill fördjupa dig inom.

I tvåan har vi praktik och bjuder ­under hela utbildningen in intressanta gästföreläsare. Vi gör studiebesök hos företag och högskolor. Ekonomiprogrammet har ett bra samarbete med näringsliv och högskola – det är ju dit du ska efter examen från EK.

Inriktningar EK

Ekonomi

Inriktningen är för dig som ­gillar företagsekonomi och ­företagande. Du lär dig att ­starta, driva och utveckla ett ­företag genom arbete med Ung Företagsamhet, UF. Genom UF får du i praktiken prova det som du har lärt dig i de teoretiska ämnena.

Juridik

Inriktningen är för dig som är intresserad av människan och samhället. Du lär dig att ha koll på lagar och får insikt i hur brott kan förebyggas och bekämpas. Du får studera riktiga juridiska fall och se hur polis, åklagare och domstolar hanterar dessa.

Efter gymnasiet

Efter EK är du behörig till de ­flesta högskoleutbildningar i Sverige ­eller utomlands. Du kan till exempel fortsätta på ekonomihögskola eller på jurist­utbildning. Du kan exempelvis bli civilekonom, jurist, polis, lärare, sjuksköterska, mäklare, system­vetare, säljare, marknadsförare ­eller företagare. Listan kan göras hur lång som helst.

Kurser och inriktningar startar endast om erforderliga beslut fattas.