Ekonomi

Ekonomiprogrammet är för dig som vill ha en bred utbildning med stora möjligheter. Fokus ligger på att utveckla dig kunskapsmässigt och personligt. Du blir själv­ständig, bra på att samarbeta och får självförtroende.

Utbildningen har både bredd och djup. Du blir allmänbildad samtidigt som du kan fördjupa dig i ­sådant som du är intresserad av. ­Ekonomi och juridik berör alla. ­Företag, ­samhälle och människor är dessutom roliga och utvecklande ­områden att studera.

På ekonomiprogrammet på ­Vägga är det du som själv sätter ihop din utbildning. Vi har både inriktning ­ekonomi och juridik. Första året får alla prova på såväl ­ekonomi som ­juridik. I tvåan och trean ­bestämmer du vilket område som du vill för­djupa dig inom.

I tvåan har vi praktik och ­bjuder ­under hela utbildningen in ­intressanta gästföreläsare. Vi gör studie­besök hos företag och hög­skolor. Ekonomiprogrammet har ett bra samarbete med näringsliv och högskola – det är ju dit du ska efter ­examen från EK.

Efter gymnasiet

Efter EK är du behörig till de ­flesta högskoleutbildningar i Sverige ­eller utomlands. Du kan till exempel fortsätta på ekonomihögskola eller på jurist­utbildning. Du kan exempelvis bli civilekonom, jurist, polis, lärare, sjuksköterska, mäklare, system­vetare, säljare, marknadsförare ­eller företagare. Listan kan göras hur lång som helst.

Inriktningar EK

Ekonomi

Inriktningen är för dig som ­gillar företags­ekonomi och ­företagande. Du lär dig att ­starta, driva och utveckla ett ­företag genom ­arbete med Ung Företagsamhet, UF. Genom UF får du i praktiken prova det som du har lärt dig i de teoretiska ämnena.

Juridik

Inriktningen är för dig som är intresserad av människan och samhället. Du lär dig att ha koll på lagar och får insikt i hur brott kan förebyggas och bekämpas. Du får studera ­riktiga ­juridiska fall och se hur polis, ­åklagare och domstolar hanterar dessa.

Kurser och inriktningar startar endast om erforderliga beslut fattas.