Hotell och turism

På Hotell- och turism­programmet får du en variation mellan ­teoretiska och praktiska uppgifter. I utbildningen ingår studiebesök både nära skolan och längre iväg. Du får möta olika kulturer och lära dig mer om vad världen har att ­erbjuda. I en växande bransch ger utbildningen dig goda möjligheter till att få jobb både i Sverige och utomlands. Genom olika evenemang får du många sociala kontakter. Därför är det bra om du tycker om att träffa människor.

Det gemensamma för ämnena på Hotell- och turismprogrammet är service och bemötande.  Som elev hos oss kommer du få lära dig att planera och genomföra olika evenemang som invigningar, Kan-galan och framtidsmässan.  Du får vara med och skapa egna evenemang tillsammans med dina ­klasskompisar.

Hos oss får du tillsammans med klassen planera och genomföra  studieresor. Vi har tillexempel varit i Malmö, Ullared, Stockholm, Göteborg och Kristianstad. På HT får du även starta ditt egna företag genom Ung företagsamhet. Vi jobbar också med hållbart resande och ekoturism.

På HT kan du enkelt välja till Svenska 2 och 3 för att få grundläggande behörighet till universitet. Det finns även stora möjligheter att jobba ­direkt efter gymnasiet inom hotell, turism, butik, andra service­yrken och som marknadsförare.

Yrkesutgångar HT

På HT så kommer du bland ­annat få lära dig om hotell, ­konferens, evenemang, ­turism, resor, hållbar turism och ­entreprenörskap!

Programmet ger dig ­möjlighet att lära dig om Hotell- och turism­branschen så att du kan jobba vart du vill runt om i ­världen!

Du kan exempelvis arbeta som konferensvärd och jobba med bland annat galor och bröllop, Receptionist och få ta emot ­kändisar, Som Hotellchef eller varför inte starta ett eget hotell?

Som reseledare, hos en Rese­arrangör flyg/ buss/ båt. Som Resebokare på en resebyrå, som Guide i exempelvis naturen eller museum, som Aktivitetsledare på hotell/ lekland, Aktivitetsplanerare till företag, som Rese­arrangör eller starta ett eget företag.

Vi ger dig kunskaperna du ­behöver för att driva ditt egna företag!

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

Det arbetsplatsförlagda lärandet är en viktig del av din utbildning Det är då du utvecklar dina yrkes­kunskaper och får en yrkesidentitet, samtidigt som du blir en del av en gemenskap på en arbetsplats.  På HT kan du göra APL både i Sverige och utomlands.

Kurser och inriktningar startar endast om erforderliga beslut fattas.