Student 2020

Mellan den 9 juni och 12 juni firar Vägga Gymnasieskola sina studenter. Gamla traditioner får samsas med nya rekommendationer men fira ska vi!

Vi vill tacka alla elever för ert stora engagemang inför studenten 2020. Vi har fått in många bra och kreativa idéer. Det kommer på många sätt att bli en annorlunda student, där vi tillsammans kommer att göra allt för att skapa en fin och unik dag, som ni kan minnas med glädje. Vi är mycket stolta över det stora ansvar som har tagits i rådande situation.

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer får inte föräldrar, anhöriga eller allmänheten befinna sig på skolans område under studentavslutningsdagarna. Vi ber dig, som blivande student, att vänligen informera släkt och vänner att respektera att inte komma till skolan.

Skolgården och Rosengården avstängda

Skolgården avstängd 9-12/6
Enligt folkhälsomyndighetens ­rekommendationer får inte föräldrar, ­anhöriga eller ­allmänheten befinna sig på skolans område under ­studentavslutningsdagarna 9-12 juni 2020.

Rosengården avstängd 9-11/6
Den 9-11 juni 2020 är Rosengården avstängd för allmänheten. Detta gäller hela parkområdet mellan Lärkgatan och Väggavägen i väst och öst samt mellan Hamngatan och Väggaskolan i norr och syd. Endast två anhöriga till ­respektive student har tillträde enligt särskilt ­schema.

Information till anhöriga gällande hämtplats

Rosengården är en hämtplats där maximalt två anhöriga per student har möjlighet att mötas upp i samband med utspringet.  Studentavslutningen pågår 9-11 juni och sker klassvis. Datum och tid för respektive klass hittar du under relaterade dokument.

Ingång och avprickning mot klasslista kommer att ske vid entrén till rosenträdgården i östra delen av parken (mot Väggavägen). Utgången kommer vara mot Lärkgatan/Näsviken.

För att undvika större folksamlingar och trängsel, med fara för ökad smittspridning, uppmanar vi alla att ta sig ifrån Rosengården så snabbt som möjligt.

Vi ber allmänhet och övrig släkt och vänner att respektera avspärrningarna och att inte samlas i anslutning till Rosengården.

Det kräver en stor organisation att få till vår studentavslutning på ett säkert sätt. Därför är det viktigt att vi alla tar vårt ansvar på allvar. Vi stannar hemma om vi är sjuka, vi håller avstånd, vi skapar inte folksamlingar och vi följer skolans och myndigheternas instruktioner. Tillsammans minskar vi smittspridningen.

Livestream av utsparken

För att släkt och vänner ska kunna ta del av och fira din student på distans kommer vi att livestreama vår studentavslutning i år.  Studentavslutningen pågår 9-11 juni och sker klassvis. Datum och tid för respektive klass hittar under relaterade dokument.

Livestreamen kommer att sändas på Vägga Gymnasieskolas Youtube-kanal. Videon  kommer ligga kvar på kanalen under en veckas tid från att den direktsänds och därefter tas bort.

Livestreamen hittar du här>

Studentavslutning för avgångsklasserna sker över flera dagar

Årets studentfirande för skolans avgångsklasser är fördelat på fyra dagar och olika tider på dagen. Vilken dag och tid som gäller för din klass finns under relaterade dokument samt kommer att skickas hem till dig som blivande student.

Under cirka två timmar kommer du att spendera värdefull tid tillsammans med din klass och dina mentorer. Ett bord finns dukat med en festlig måltid och det kommer att finnas tid för tal, utdelning av diplom och stipendier och andra minnesvärda aktiviteter.

Du som blivande student kommer att göra ett utspring klassvis. Efter utspringet lämnar du skolan via valvet vid A-huset och fortsätter ner till Rosengården, där maximalt två anhöriga kan hämta dig. Rosengården kommer att vara avspärrat och personal kommer att säkerställa att enbart två personer per student finns på hämtplatsen. För att undvika större folksamlingar och trängsel, med fara för ökad smittspridning, uppmanar vi er att ta er ifrån hämtplatsen så snabbt som möjligt.

Privat firande

Du, din familj och dina vänner har möjlighet att fira din student på fredagen. Kanske ni kan finna ett sätt att fira som fungerar under rådande omständigheter? Vi har alla ett ansvar att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att begränsa smittspridningen.

Tillsammans skapar vi en unik studentavslutning som du kan minnas med värme och glädje!