Skolbibliotek

Väggaskolans bibliotek är ett stort skolbibliotek vars verksamhet primärt är riktad mot Vägga gymnasieskola, Vuxenutbildningen i Karlshamn och SFI.

Biblioteket ligger centralt placerat i skolan och har ett uppdaterat och för ändamålet anpassat utbud av böcker och digitala resurser. Bibliotekarierna som arbetar här heter Petra Johansson och Philip Turner. Biblioteket har generösa öppettider och arbetar i nära samarbete, både strukturerat och spontant, med skolans elever och lärare. Vill du sitta i biblioteket och arbeta eller läsa finns det cirka 70 studieplatser i ljus och trevlig miljö. Här finns även ett tyst studierum och två grupprum. Behöver du låna en dator går det bra att logga in på en av bibliotekets datorer och i tidningshörnan hittar du dagstidningar, tidskrifter och även en hel del DVD-filmer.

Läs gärna mer om bibliotekets pedagogiska samarbeten i bibliotekets blogg, eller surfa runt på egen hand för mer information. Sidan är under utveckling. Tveka inte att ta kontakt med någon av bibliotekarierna vid eventuella frågor.