Hämtlunch även för Karlshamns gymnasieelever

På torsdag nästa vecka kommer kommunens distansstuderande gymnasieelever att kunna beställa lunch för avhämtning från och med den 8 februari på fem olika platser i kommuner.

Väggaskolan i Karlshamn i likhet med andra gymnasieskolor i Blekinge, fortsätter i stora delar med distansundervisning fram till sportlovet på inrådan av Smittskydd Blekinge. Högstadieelever som studerar på distans har sedan terminens start haft möjlighet att beställa och hämta sin lunch. Med en e-tjänst på plats och färdiga rutiner för avhämnting var steget inte alltför långt för att även kunna koppla på gymnasieelever. Karlshamns kommun erbjuder nu även distansstuderande gymnasister att beställa och hämta skollunch. Maten kan beställas via e-tjänsten på kommunens webbplats från och med torsdag nästa vecka för avhämtning från och med måndag 8 februari.

− Kommunens Måltidsverksamhet har gjort ett fantastiskt jobb och på kort tid fått till en lösning som gör det möjligt även för våra distansstuderande gymnasieelever att beställa och hämta sin skollunch på lämplig plats i kommunen, säger Tomas Ringberg, chef för Utbildningsförvaltningen.

Beställd skollunch via e-tjänsten kommer att kunna hämtas på följande platser:

  • Asarum: Stenbackanavets matsal
  • Hällaryd: Nyponbackens matsal
  • Mörrum: Norrevångs matsal
  • Karlshamn: Österslättskolans matsal
  • Svängsta: Sväng in

Observera att beställning av skollunch för gymnasieelever kan göras först från och med den 4 februari för hämtning från och med den 8 februari.

Här hittar du e-tjänsten för beställning av skollunch»

Karlshamns kommun uppmanar samtliga elever att vid utlämningsställena visa hänsyn och hålla avstånd.