Framtidsmässan 7 mars

Framtidsmässan är tillbaka

Funderar du på vad framtiden har att ge? Vilka utbildningar, jobb eller yrke ska du satsa på? Eller är du intresserad av att jobba utomlands? Det kan vara klurigt att hitta rätt i myllret av de möjligheter som faktiskt finns. Under Framtidsmässan får du svaren du behöver.

Välkommen till Framtidsmässan 2023! Efter ett år uppehåll och ett digitalt, så är vi äntligen tillbaka på plats igen. Här kan du inspireras av möjligheterna kring vad framtiden har att erbjuda, vare sig det blir att plugga vidare eller att jobba. Vi visar dig att det finns något för alla! Mässan innehåller intervjuer och föreläsningar och sker i ett samarbete med Arbetsförmedlingen och Olofströms kommun.

Datum: 7 mars 2023
Tid: Mässan är öppen mellan klockan 09:00-14:00
Plats: Östra Piren i Karlshamn, hus A

Program

Förmiddagen

09:30 Liveintervju. Hur funkar en anställningsintervju egentligen? Få tips och idéer inför dina framtida intervjuer. Sal: Rio Grande.

09:30 Föreläsning: Hur är det att plugga på Komvux? Sal: Amazonas.

10:00 Föreläsning: Arbetsförmedlingen Utland. Är du intresserad av att jobba i ett annat land? Få tips på var du hittar jobben och vad du ska tänka på inför utlandsvistelsen. Sal: Rio Grande.

10:00 Föreläsning: Hur är det att plugga på folkhögskola? Sal: Amazonas.

10:30 Föreläsning: Arbetsförmedlingen Prognos. Vilka utbildningar, jobb eller yrke ska du satsa på? Arbetsförmedlingen går igenom senaste prognosen över branscher och arbetstillfällen så du får en bild av vilka jobb som finns och vilka branscher som skriker efter arbetstagare. Sal: Rio Grande.

10:30 Föreläsning: Hur är det att plugga på yrkeshögskola? Sal: Amazonas.

11:00 Föreläsning: Hur är det att plugga på högskola? Sal: Amazonas.

Eftermiddagen

12:00 Föreläsning: Arbetsförmedlingen Prognos. Vilka utbildningar, jobb eller yrke ska du satsa på? Arbetsförmedlingen går igenom senaste prognosen över branscher och arbetstillfällen så du får en bild av vilka jobb som finns och vilka branscher som skriker efter arbetstagare. Sal: Rio Grande.

12:30 Föreläsning Arbetsförmedlingen Utland. Är du intresserad av att jobba i ett annat land? Få tips på var du hittar jobben och vad du ska tänka på inför utlandsvistelsen. Sal: Rio Grande.

12:30 Föreläsning: Hur är det att plugga på folkhögskola? Sal: Amazonas.

13:00 Liveintervju. Hur funkar en anställningsintervju egentligen? Få tips och idéer inför dina framtida intervjuer. Sal: Rio Grande.

13:00 Föreläsning: Hur är det att plugga på yrkeshögskola? Sal: Amazonas.

13:30 Föreläsning: Hur är det att plugga på högskola? Sal: Amazonas.

Med reservation för ändringar i programmet.