Finalen av Unga forskare – Liv Nilsson Rapping prisad

Med sitt arbete “Kläders miljöpåverkan – En jämförelsestudie mellan bomull och och lyocell ur ett miljö-, ekonomiskt- och kvalitetsperspektiv” vann Liv Nilsson Rapping hela tre priser i Finalen av Unga forskare. Hon är nu dessutom en del av Sveriges Unga Forskningslandslag 2021.

Sveriges Unga Forskningslandslag 2021

Regeneron International Science and Engineering Fair (ISEF), VM i forskning. Juryns motivering: “En mycket relevant frågeställning och klockren rapport samt presentation, där både kritiskt tänkande och reflektion inkluderades kring svårigheterna i frågeställningen.”

International Swiss Talent Forum (ISTF)

Tekniska Museets Vänners teknikpris för innovation och samhällsnytta

Juryns motivering: “Genom att metodiskt gå igenom olika intressen som skulle kunna påverka en övergång till (exemplet) lyocell visar denna forskare att ett byte till detta material är möjligt, ja till och med fördelaktigt, även ur konsumentens synvinkel.”

Artikeln på Unga Forskares hemsida: De tar plats i Sveriges Unga Forskningslandslag 2021 – från AI till buller under vattenytan